szerda 20. október 2021

Tájékozódjon

 


Migráció és menekültügy
befogadó Európa?- A tények -

Körülbelül 20 millió, nem uniós állampolgár választotta tartózkodási helyét egy Európai Uniós ország területén. Az elmúlt 25 évben több mint 19.000 ember halt meg az EU külső határain. 2012-ben a menedékkérők kérelmének elfogadási aránya Görögországban 0,9 %, míg Finnországban 50,4 %.
Lehetséges fenntartható módon a bevándorlás kezelése, ha az egyes országok egyedül cselekednek? A lampedusaihoz hasonló tragédiák megelőzhetők hatékonyabban? Nem kellene minden EU-ban menedéket keresőnek egységes, tisztességes és méltóságteljes elbánást biztosítani?

 

 

- Mit tehet az EU? -

 

Az EU kidolgozott egy közös bevándorlási politikát, amelynek nemcsak az a célja, hogy kezelje a kihívásokat, hanem hogy megragadja a bevándorlással járó lehetőségeket, különös tekintettel a jelenlegi és jövőbeli demográfiai kihívásokra.

 

Így az EU meghatározza a beutazási és tartózkodási feltételeket és meghatározza a munkavállalási, tanulmányi vagy családegyesítési céllal valamely tagállamba belépő, és jogszerűen tartózkodó bevándorlók jogait és kötelességeit. Ezen túlmenően az EU intézkedéseket hoz az illegális migráció jelenségére vonatkozóan, a visszatérési és visszafogadási politika révén, tiszteletben tartva az alapvető jogokat.

 

- LATEST NEWS ON THIS TOPIC -
  • The Emergency Relocation Scheme needs to be consistently implemented.

  • "Az EU migrációs és menekültügyi politikája mindig tiszteletben tartja az emberi méltóság elvét?"
  • "Lehet ezt vendégszeretőnek és befogadónak tekinteni? Mi legyen az alapelv?"
http://www.initiative-ixe.eu/