csütörtök 21. október 2021

Tájékozódjon

 


Fenntarthatóság az EU-ban
felelős jövő?- A tények -

A világ élelmiszer-termelését 2050-re meg kell majd kétszerezni, hogy biztosítsa az ellátást a demográfiai növekedés miatt, és ezzel egyidejűleg meg kell birkózni az éghajlatváltozás hatásaival. Az elmúlt 100 évben a globális hőmérséklet a CO2 kibocsátás miatt 0,7°C fokkal emelkedett, Európában pedig mintegy 1,0 °C fokkal. 2035-re, az olaj-és gázimport függőségünk meghaladja a 80%-ot.
Hogyan tud az EU erre a globális kihívásra reagálni? Az EU nyomást tud gyakorolni a tagállamokra, hogy csökkentsék kibocsátásukat? Az EU, hogy az energiaellátást megbízhatóbbá tegye, fókuszálja-e a kutatási politikáját az alternatív energiaforrásokra?

 

 

- Mit tehet az EU? -

 

Az EU a fenntartható fejlődésre a környezetvédelem, a mezőgazdaság és az energia területére, valamint a fogyasztó- és egészségvédelem területén végzett befektetésekkel hat.

 

A környezetvédelem területén az uniós fellépés középpontjában Európa természeti erőforrásainak védelme áll, valamint a lakosságot és az ipart környezetbarát megközelítésre és az erőforrások gondosabb felhasználására ösztönzi. Az EU környezetvédelmi napirendjének egy másik fontos eleme az éghajlatváltozás elleni küzdelem. 2020-ra az EU kitűzte magának a kötelező célt, hogy az 1990-es szinthez képest legalább 20%-kal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

 

A fenntarthatóság is egyre inkább beépül más szakpolitikai területekbe, mint pl. az Energia, ahol az EU célja, hogy 2020-ig 20%-ra emelje a megújuló forrásokból származó energiafogyasztás részesedését és 20%-kal csökkentse az EU energia fogyasztását olyan intézkedések elfogadásával, amelyek célja az energiahatékonyság növelése, és a biztonságos és fenntartható energiaellátás biztosítása.

 

- LATEST NEWS ON THIS TOPIC -
  •  

     

  • "A fenntarthatóság és az innovációs erőfeszítések mindig jobb eredmény eléréséhez vezetnek?"
  • "Emberi életet és az emberi méltóságot nem árnyékolja be a gazdasági növekedésre való törekvés?"
http://www.initiative-ixe.eu/